Hallå där Markus Malm, ny controller på MyRights kansli i Stockholm

Hur känns nya jobbet?
Jag känner mig välkommen och även efterlängtad. Det ska bli både roligt samt utmanande att ta sig an denna nya roll.

Vem är du?
Jag är stockholmare, med intresse för friluftsliv, hållbar utveckling, rättvisefrågor och hantverk av olika slag. Så här års blir det en del tid på kolonilott där jag hämtar energi samt får följa med i växtsäsongens olika stadier. Roligast blir till sensommaren då skörden är hög och tallriken hemma serveras med lokalodlat. 

Vad har du gjort tidigare?
Jag kommer närmast från Latinamerikagrupperna, där jag arbetat som verksamhetsledare de senaste 5 åren. Det är en organisation som betytt och betyder mycket för mig, detta efter mer än 10 år i organisationen. Jag har även suttit i ett antal styrelser vilket gett mig en god förståelse för föreningsliv samt förutsättningarna för och drivkraften bakom ideellt engagemang.

Finns det något om dig som inte många vet? Dold talang?
Två saker kommer jag på på rak arm. Den ena är min talang i rysk kosackdans, som jag inte ens vet var den kommer ifrån, men som tvingas fram då och då i mer festliga tillfällen. Den andre är min talang i träslöjd, mina senaste projekt är en enmanskanot (ja den flyter J), säng och soffbord samt några samiska kosor och knivar.

Varmt välkommen Markus!