fbpx

Göran Alfredsson tackar för sin tid som ordförande

Göran har kort hår och svarta glasögon.

Efter sex år som MyRights ordförande måste Göran Alfredsson nu på grund av privata skäl avsluta sitt uppdrag i förtid. Styrelsemötet den 21 september blev Görans sista och vice ordförande Jamie Bolling trädde in som tillförordnad ordförande fram till årsmötet 2024. 

Göran skickar med en hälsning med hans mest minnesvärda ögonblick under tiden som ordförande:

“Ett av de mest minnesvärda ögonblicken under min tid som ordförande var samarbetet vi hade med Musikhjälpen. Vårt deltagande där markerade inte bara MyRight som en betydande organisation för funktionsrättsfrågor inom internationellt utvecklingssamarbete, utan belyste också vår unika modell med medlems- och partnerorganisationer. Tillsammans lyckades MyRight sprida viktig kunskap om personer med funktionsnedsättningars situation i olika länder till en väldigt stor målgrupp. Detta var en stor milstolpe och ett steg framåt i vårt arbete.

Ett annat betydelsefullt ögonblick  var när MyRight samarbetade med Folke Bernadotteakademin (FBA) för att belysa de utmaningar som personer med funktionsnedsättningar står inför i krigssituationer. Detta inkluderade bristfällig information och otillräckligt stöd under internationella insatser. Denna grupp har länge varit bortglömd, men MyRight och FBA arbetade tillsammans för att öka medvetenheten hos stora aktörer och organisationer. Resultatet var att fler fick insikt i denna bortglömda grupps behov och rättigheter.

MyRight har under den senaste tiden genomgått ett par omorganisationer på grund av minskade anslag, vilket har varit utmanande för organisationen. Men vi har inte gett upp utan vi fortsätter kämpa tillsammans med våra medlemsorganisationer för att stärka personer med funktionsnedsättnings mänskliga rättigheter runt om i världen.” 

Vi på MyRight vill tacka Göran för hans dedikation och ledarskap under denna period. 

አዳዲስ ዜናዎች