fbpx

Sant eller falskt?

Alla deltagare får komma på två påståenden som de delar med sig till gruppen. Ett påstående ska vara sant och det andra ska vara falskt. Efter att den första personen sagt sitt påstående får resten av gruppen rösta på vilket påstående som är sant och vilket som är falskt. Sedan fortsätter man runt hela laget.
Indira har rosa blus på sig och svart uppsatt hår, hon står mot en vägg i dotterns klassrum. på väggen hänger rosa pappershjärtan som barnen klippt ut.

Birthday graph

Alla i rummet ska ställa sig i ett led och försöka ranka allas födelsemånad från januari till december. Kan även göras med vilket år man är född eller under vilken säsong man är född. Sedan kollar man hur stor andel och jämför vilken grupp som är störst och minst.

Spegelleken

Delar upp alla deltagare i par. Sedan bestämmer man inom gruppen vem som ska vara spegel. Sedan får den andra personen som inte är en spegel härma personen som är spegel. Byt den som är spegel efter en stund.
Sangita har svart axellångt hår, hon ler in i kameran. bakom henne är ett litet barn påväg upp på en klätterställning.

Shoppinglistan

Alla deltagare samlas runt en cirkel. En person börjar med att säga ”Jag ska till affären och köpa juice”. Sedan ska personen bredvid fortsätta ”Jag ska till affären och köpa juice och flingor”. Varje person ska repetera det som tidigare sagt i listan och lägga till en vara. Målet är att alla ska försöka komma ihåg vad som har lagts in i shoppinglistan av alla de andra deltagarna. Den som glömmer bort en artikel ur shoppinglistan åker ur spelet.

Högsta gemensamma nämnare

Skapa smågrupper 3–5 personer. Varje grupp ska i fem minuter försöka hitta högsta gemensamma nämnare för gruppen. Exempelvis att alla har sett samma film eller pratar att alla pratar mer än 3 språk. Försök att utmana gruppen till att komma på så oväntade gemensamma nämnare som möjligt. Efter fem minuter presenterar grupperna sin högsta och mest oväntade gemensamma nämnare.
Två kvinnor pratar på en ödslig gata.