fbpx

Utbildning & Praktik

Att kombinera relevant utbildning med praktik inom internationella organisationer ger dig en stark grund och praktisk erfarenhet för att nå ditt drömjobb.

Utbildning

Om du är intresserad av att arbeta för att göra livet bättre för andra runt om i världen kan utbildningar inom bland annat utveckling, bistånd eller mänskliga rättigheter vara en bra väg in i arbetslivet. Ta hjälp av studievägledare för att hitta rätt utbildning för just dig.
En stor glad skolklass sitter på golvet med armarna upp i luften.
FUF logotyp

Praktik

Föreningen för utvecklingsfrågor (FUF), FUF förmedlar praktikplatser i Sverige till studenter som läser en praktikkurs. Praktiken sker på företag, myndigheter och organisationer som arbetar med globala utvecklingsfrågor.


Du hittar mer information om FUF:s praktikplatsbank här: https://fuf.se/karriar/praktikantformedling/

Globalportalen

Globalportalen samlar fakta, nyheter och tips för dig som vill engagera dig i globala frågor. De erbjuder informationsträffar, workshops och kurser och har även en platsbank för volontäruppdrag, praktikplatser och jobb.

Läs mer på Globalportalens hemsida: https://globalportalen.org

Globalportalen logotyp
Erasmus logotyp

Erasmusprogrammet

Erasmus+ är EU:s program för internationellt samarbete och utbyte för ungdomar. Med dessa erfarenhetsutbyten ska organisationer kunna stärka varandra, dela metoder, få inspiration och knyta varandra närmare. Erasmus+ är en plattform för att hitta partners och även att söka pengar för att möjliggöra samarbeten.

För mer information om Erasmus+ gå in på följande länk: https://erasmus-plus.ec.europa.eu/sv