fbpx

MyRight söker Kommunikatör med insamlingsfokus (vikariat)

Vill du vara med och utveckla MyRights kommunikations- och insamlingsarbete? MyRight söker dig som är en erfaren och mångsidig kommunikatör med erfarenhet av insamlingsarbete. Du är grym på kampanjer, digital marknadsföring och att producera innehåll för digitala kanaler.

Du spelar en nyckelroll för att säkerställa intäkterna från enskilda givare och företag. Du får en dynamisk roll där du ansvarar för strategisk planering och genomförandet av nya initiativ som hjälper oss att nå våra mål.

Om MyRight

MyRight är en ideell organisation och bildades 1981. MyRights uppdrag är att verka för fattigdomsbekämpning och stödja rättighetsarbete för personer med funktionsnedsättning. Tillsammans med våra medlemmar, 21 svenska funktionsrättsorganisationer, bedriver MyRight internationellt utvecklingssamarbete i Afrika, Asien, Europa och Latinamerika genom samarbete med, och stöd till, lokala organisationer av personer med funktionsnedsättning.

Sida/ForumCiv är MyRights huvudsakliga givare och nu önskar vi bredda vår finansiella bas, framför allt med en satsning på privat- och företagsinsamling. Vi har 90-konto och är medlem i Giva Sverige, branschorganisationen för tryggt givande.

I dag är vi 10 personer som jobbar med den dagliga verksamheten i Sverige. Vårt kansli ligger i Alvik i Stockholm. MyRights anställda förväntas dela de värderingar som kännetecknar demokratiskt uppbyggda folkrörelseorganisationer och arbeta i enlighet med MyRights mål, policys och regelverk.

Om rollen

Idag kommer våra största inkomster från institutionella givare och vår ekonomi baseras till stor del på projektmedel. När vår insamlingsansvarige nu ska vara föräldraledig söker vi en vikarie som med fokus på privat givande och företagsgivare, vill spela en avgörande roll i att ändra på detta genom att från grunden bygga upp vår insamlingsverksamhet.

Som kommunikatör med insamlingsfokus på MyRight har du ansvaret för vår kommunikation och driver insamlingsarbetet. Du ansvarar för att MyRight driver ett effektivt kommunikations- och kampanjarbete som bottnar i våra ändamål och värderingar, samt bidrar till att stärka vårt varumärke och vår insamlingsverksamhet.

Du planerar och producerar MyRights kommunikation i samtliga kanaler. Du mäter, följer upp och analyserar genomslag och resultat. Största fokus ligger på kommunikation i våra digitala kanaler: webbplats, sociala medier, nyhetsbrev och digitala kampanjer, men du kommer också att skapa innehåll till givarbrev, skapa annonser för tryck samt producera olika typer av rapporter.

Det kan också komma att ingå visst arbete med finansiering från MyRights institutionella givare. Du kommer att ingå i de arbetsgrupper som utformar våra ansökningar där dina inspel kommer att vara värdefulla.

Vi erbjuder dig ett omväxlande arbete där du jobbar självständigt i en internationell organisation. Vi jobbar nytänkande och nyfiket, vi testar och utvärderar.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Ansvara för utvecklingen av MyRights insamlingsarbete och givarvård gentemot privat- och företagsgivare
 • Ansvara för strategi, planering, genomförande och analys av insamlingskampanjer samt kommunikationsinsatser
 • Ansvara för webbplats och sociala medier, inklusive marknadsföring i dessa
 • Ansvara för digitalt nyhetsbrev
 • Ansvara för grafisk profil, materialproduktion och layout
 • Arbeta med bidragsansökningar och -rapporter

Dina kvalifikationer

 • Relevant universitetsexamen eller motsvarande arbetslivserfarenhet inom kommunikation och marknadsföring
 • Erfarenhet av insamlingsarbete
 • Erfarenhet av arbete i olika informations- och kommunikationskanaler inklusive sociala medier
 • Erfarenhet av marknadsföring i olika kanaler och mot olika målgrupper
 • God erfarenhet av digital innehållsproduktion (även film)
 • Goda kunskaper i verktyg som Facebook Business Manager/Ads Manager, WordPress, Adobe Creative Cloud (främst Photoshop och InDesign), Google Analytics (eller motsvarande), Canva
 • Som person är du nyfiken, kreativ, strategisk, resultatorienterad, analytisk, strukturerad och samarbetsinriktad.

Det är meriterande om du har erfarenhet från arbete inom ideell sektor och erfarenhet av ansökningsarbete.

Villkor

På MyRight har vi kollektivavtal med Fremia-Unionen. Vi har 37,5 timmars arbetsvecka. Vi erbjuder en friskvårdstimme per vecka samt 5 000 kr i friskvårdsbidrag per år.

Arbetsort är kansliet i Alvik, Stockholm där minst 40% av arbetet per vecka förväntas skötas från kontoret medan 60% kan utföras hemifrån eller från annan plats.

Tjänsten är ett vikariat om ca 15 månader.

MyRight är en arbetsplats som eftersträvar mångfald och vi välkomnar alla sökande oavsett kön, könsidentitet, etnisk bakgrund, religion, sexuell läggning, ålder eller funktionsnedsättning.

Ansökan

Skickas med CV och personligt brev senast den 14 april 2024 till jobbansokan@myright.se. Ange ”Kommunikatör” i ämnesraden.

Önskat tillträde senast den 15 maj 2024 men datum kan diskuteras.

Urvalsprocessen och intervjuer sker löpande, det kan innebära att tjänsten tillsätts innan ansökningstiden gått ut. Skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

För ytterligare information angående tjänsten kontakta:
Pia Häger, HR: pia.hager@myright.se 
Facklig representant: madeleine.jangard@myright.se

Läs mer om MyRight på vår hemsida http://www.myright.se

Vi ser fram emot att ta del av din ansökan!

Senaste nytt