MyRight söker vik Programme Development Advisor

MyRight söker en Verksamhetsutvecklare/ Programme Development Advisor
MyRight består av 22 svenska funktionshindersorganisationer som bedriver internationellt utvecklingssamarbete tillsammans med systerorganisationer i Afrika, Asien, Europa och Latinamerika. Partnerskap är den bärande idén inom hela vår verksamhet.

MyRights uppdrag är att verka för fattigdomsbekämpning genom rättighetsbaserat stöd till organisationer av personer med funktionsnedsättning. Det förutsätts att du delar vår vision och de värderingar som kännetecknar demokratiskt uppbyggda folkrörelseorganisationer.

Arbetsuppgifter
Arbete som verksamhetsutvecklare innebär att du tillsammans med anställda på lokalkontor i MyRights samarbetsländer bidrar till att stödja och utveckla de projekt och program som bedrivs i partnerskap mellan svenska funktionshinderorganisationer och deras systerorganisationer. Uppdraget innefattar att ta fram MyRights verksamhetsplan och budget samt samordna organisationens metod- och policyarbete. Du identifierar behov av stöd till svenska organisationer och organiserar kapacitetsutveckling samt tar del i en aktiv omvärldsbevakning. För arbetet krävs resor till samarbetsländerna.

Tjänsten innebär:

  • Planering, uppföljning och utvärdering av MyRights verksamhet
  • Ansökningsprocesser och avrapporteringsprocesser.
  • Projekthanteringsansvar
  • Metodutveckling
  • Ansvar gentemot MyRights medlemsorganisationer
  • Externt samarbete

Din bakgrund
Du har dokumenterad akademisk examen inom för tjänsten relevant inriktning och arbetslivserfarenhet inom internationellt utvecklingssamarbete. Erfarenhet av samordning, resultatstyrning och strategisk verksamhetsplanering.

Det är meriterande att du tidigare har arbetat rättighetsbaserat med funktionshinderpolitiska frågor, gärna med ett internationellt fokus samt har kunskap om Forum Syd och Sidas arbetssätt, regelverk och organisation. Det är för tjänsten viktigt att du har goda kunskaper i både svenska och engelska och önskvärt att du har goda kunskaper i spanska.

Dina egenskaper
Du har ett intresse för politik, ekonomi, sociala frågor och utvecklingsfrågor i olika länder/regioner liksom intresse för kontinuerligt lärande när det gäller trender inom internationellt utvecklingssamarbete och funktionshinderpolitisk utveckling. Det är viktigt för oss att du har en god kommunikativ och analytisk förmåga och är van att ta egna initiativ och att arbeta självständigt. Du har ett lyhört förhållningssätt som skapar delaktighet och engagemang. Det är meriterande om du har arbetat med tillgänglighet, mångfald och inkludering. Som person är du motiverande och lösningsorienterad.

Ansökan
Välkommen att maila din ansökan med personligt brev och CV till: jobbansokan@myright.se.
Märk ansökan ”Verksamhetsutvecklare”. Sista ansökningsdag är 24 september.

Övrigt
Tjänsten är ett föräldravikariat på ca 12 månader, med placering på MyRights huvudkontor i Stockholm.
Resor ingår i tjänsten.
Vi tillämpar individuell lönesättning.
Tillträde 19 november 2018 eller enligt överenskommelse.

Gällande kollektivavtal (KFO – Unionen).

För mer upplysningar om tjänsten kontakta:
HR-ansvarig Sophie Krooks, sophie.krooks@myright.se
Verksamhetsutvecklare Sara Flaschner, sara.flaschner@myright.se

Facklig kontaktperson Unionen: Sanna Lucas, sanna.lucas@myright.se