Möt människorna i MyRights projekt

Här kan du läsa personliga berättelser från vår verksamhet runt om i världen och ta del av vittnesmål från personer som påverkats av vårt arbete.

Flera kvinnor står utanför en föreningslokal.

Gemenskap och hantverk för kvinnor med psykisk ohälsa i Tanzania

“SOLIDARITY FOREVER”, “TUSPO FOREVER” ropar de och håller upp varandras händer i luften. Genom organisationen TUSPO (Tanzania Users and Survivors of Psychiatry Organisation) träffas en grupp kvinnor som själva lever med eller är anhörig till någon som lever med psykisk ohälsa.

isabell sitter framför en punktskriftsmaskin i ett klaarum och ler hon har vit skoluniform och mörkt hår i en tofs

Idag räknas Isabell

Tårarna börjar rinna på Rosa Montana när hon 25 år efter att hon började kämpa för sin dotters rätt till utbildning hör Isabell säga ”Jag

En kvinna med mörkt hår ler

Anusha är en fullfjädrad affärskvinna

Anusha Ederages röst är klar och vacker. Hennes dans är full av inlevelse och det går att ana sig till sångens betydelse även om man inte förstår orden. När Anusha intar golvet är det som att allt runtomkring henne försvinner. Hennes närvaro i dansen och sången är fullständig.

En flicka med mörkt hår tittar in i kameran

Ett land med många fallgropar

Åsa Nilsson är med som ledsagare när Synskadades Riksförbund besöker sin samarbetsorganisation i Managua, Nicaraguas huvudstad. Hon blir förundrad över hur någon som är gravt