fbpx

Jamie Bolling ny styrelseordförande

MyRight välkomnar Jamie Bolling som tillförordnad styrelseordförande! Med sin imponerande bakgrund och erfarenhet inom funktionsrättsområdet, är hon redo att leda organisationen.

Jamie har mörkt hår, glasögon och en mönstrad sjal runt halsen.

Jamie Bolling är bosatt i Härnösand och har både amerikanskt, schweiziskt och svenskt medborgarskap. Sedan oktober 2017 har hon varit direktör för Institutet för Independent Living i Stockholm, en organisation som främjar självbestämmande för personer med funktionsnedsättning. Dessförinnan var Jamie direktör för ENIL – European Network on Independent Living under åren 2009 till 2017. Jamie Bolling blev nyligen vald till UNICEF Sveriges styrelse. 

Jamie har en omfattande erfarenhet av internationellt utvecklingssamarbete som sträcker sig tillbaka till 1997. Sedan 2018 har hon varit ledamot i MyRights styrelse.

Nu, i sin nya roll som tillförordnad ordförande fram till årsmötet 2024, kommer hon att kunna använda sin omfattande erfarenhet inom den internationella funktionsrättsrörelsen, samt från sitt arbete som landstingsledamot och andra frivilliga positioner, för att ytterligare förbättra den internationella solidariteten och livssituationen för personer med funktionsnedsättning. Jamies vision för sitt uppdrag som ordförande är tydlig: 

- Internationellt utvecklingssamarbete är viktigare än någonsin. De flesta länder har ratificerat FN:s konvention om rättigheter för personer med funktionsnedsättning, vilket innebär att livssituationen för personer med funktionsnedsättning ska förbättras och inte försämras, såsom sker i flera länder, inklusive Sverige idag. Tillsammans, som personer med funktionsnedsättning, måste vi förena oss i Sverige och runt om i världen för att öka medvetenheten om våra livsvillkor och lära oss hur vi tillsammans kan öka tillgången till våra rättigheter. Detta är vad jag hoppas kunna bidra till under min tid som ordförande i MyRight.

Vi ser med spänning fram emot det arbete som Jamie Bolling kommer att utföra som ordförande för MyRight och vi önskar henne stort lycka till i hennes nya uppdrag.

Latest news