fbpx

Giving Tuesday

#GivingTuesday startade i USA 2012, engagerar miljontals människor världen över och finns nu i över 150 länder. 2017 lanserades #GivingTuesday i Sverige. Konceptet är enkelt. Ge en gåva och uppmuntra andra att göra detsamma. Tillsammans skapar vi en bättre värld.

I november har flera dagar för konsumtion etablerats till exempel Black Friday, Cyber Monday och Singles day. Som alternativ till detta finns #GivingTuesday, dagen som handlar om att ge. #GivingTuesday uppmuntrar människor att gemensamt ta ställning för givandet som handling.

Tanken är att denna dag ge något till din favoritorganisation, som jobbar för en fråga just du brinner för, och uppmuntra andra att göra detsamma. Alla har något att ge; en peng, en timme, en god gärning. Varje gåva gör skillnad. Använd hashtag #GivingTuesdaySweden och visa vad du gör!

En gåva till MyRight innebär att vi kan stärka rättigheter för fler personer med funktionsnesättningar runt om i världen. Samtidigt stöttar du vårt arbete att bryta isoleringen, förändra attityder och minska fattigdomen.

Giva Sverige är nationell samordnare för #GivingTuesday i Sverige. Lär mer om det här: https://givingtuesday.se/

En gåva gör alltid skillnad. Stöd MyRight genom att ge en gåva eller genom att bli månadsgivare.

Senaste nytt