fbpx

Över hundra organisationer: Riv upp beslutet som drabbar världens utsatta

MyRight är en av 111 civilsamhällesorganisationer som nu uppmanar regeringen att inte offra stödet till miljöförsvarare, demokratirörelser, kvinnorättsförsvarare, funktionsrättsförsvarare  och hbtqi-organisationer  runtom i världen.
 
Artikeln, vars underskrifter samordnats av CONCORD Sverige, publiceras nu i lokaltidningar runtom i landet, bland annat Östersundsposten .
 
Så här skriver organisationerna:
”En av de minst uppmärksammade – men mest uppseendeväckande – konsekvenserna av vårbudgeten är regeringens brutna löften om klimatfinansiering och hållbar utveckling. Det området nedprioriteras mer än de flesta områden i biståndsbudgeten, trots tidigare löften om kraftigt ökad internationell klimatfinansiering. Stödet till de globala klimatfonderna minskas sammanlagt med en miljard kronor, nästan en halvering.”

Senaste nytt

Henriette snaggat hår, har skoluniform och håller i en krycka.

Jag är likadan som andra barn

Henriette Kwizera är 12 år gammal och har en fysisk funktionsnedsättning. Hon bor tillsammans med sina föräldrar, äldre bror och lillasyster i Nyaruguru District i södra provinsen i Rwanda och går tredje året i grundskolan.

LÄS MER »
MyRight logotyp

Årsmöte 2023

Den 20 juni höll MyRight sitt årsmöte där medlemmar samlades för att diskutera och besluta om organisationens verksamhet och framtid.

LÄS MER »