fbpx

Seminarium: Mest utsatt – minst inkluderad

Banner som visar seminariets titel och datum, samt MyRights och FUFs logotyper. Bakgrundsbilden visar två flickor med sjal om huvudet. Den ena flickan kör den andra i en rullstol.

När och vart

Datum och tid: onsdag 1 februari, 17:00-19:00
Vart:
ForumCivs lokaler på Alsnögatan 7, 116 41 Stockholm

Anmälan görs här.

0,45 procent av Sidas anslag 2021 gick till projekt där personer med funktionsnedsättning var primär målgrupp. Bland de allra fattigaste i världen lever var femte person med en funktionsnedsättning. Sveriges uttalade biståndsmål är att bekämpa fattigdomen i världen, men en av världens största minoriteter mer eller mindre exkluderas från arbetet. 

Uppemot 9 av 10 barn med funktionsnedsättning har inte tillgång till utbildning och risken att bli utsatt för våld och övergrepp är stor. Personer med funktionsnedsättning är ofta mest utsatta och minst inkluderade.

MyRight och FUF hälsar er varmt välkomna till ett interaktivt seminarium där vi berättar mer om hur situationen ser ut för personer med funktionsnedsättning och vad du kan göra för att förändra det. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något, stort som smått.

Under seminariet bjuder vi på fika. 

Har du frågor eller funderingar, tveka inte att höra av dig till Rebekah Krebs, MyRight:
rebekah.krebs@myright.se
073 885 15 64
 

Senaste nytt