fbpx

ASHICO fick Silvana att börja tro på sig själv

Silvana Pérez Abujder är 28 år gammal och har dubbelsidig hörselnedsättning. Hon är flygtekniker och även medgrundare av och ordförande i hörselorganisationen ASHICO.

Innan Silvana gick med i ASHICO var hon väldigt blyg och socialt isolerad. Men det ändrades när hon träffade andra i samma situation som hon själv. Gemenskapen och förståelsen som hon mötte från de andra i ASHICO gjorde att hon började våga ta för sig och tro på sig själv.

-I dag känner jag mig stärkt och är ivrig att lära mig mer. Förändringen jag genomgått med hjälp av ASCHICO har inte bara påverkat mig utan även min familj och har gett mig möjlighet att gå längre än jag någonsin trodde att jag skulle kunna göra, säger hon.

Silvana hade innan ASCHICO låga förväntningar till både sig själv och till livet i stort. Hon är väl medveten om hur
svårt det är att vara en kvinna med funktionsnedsättning. Hon hade därför aldrig föreställt sig att hon skulle kunna få en bra utbildning, än mindre att hon skulle bli ordförande i en organisation.

Silvana hoppas att fler personer med funktionsnedsättning ska göra som hon och gå med i en organisation som passar
dem. Silvana menar att vi genom att organisera oss får ett mer inkluderande samhälle.

-Jag tror att det kan leda till fler möjligheter för personer med funktionsnedsättningar, bättre livskvalitet och att vi själva kan få vara med och bestämma. Det gör stor skillnad när vi tillsammans jobbar för jämställdhet och jämlikhet, säger Silvana.

Silvana har kort brunt hår och ljusrosa tröja, hon ler in i kamersn
Silvana Pérez

Senaste nytt