fbpx

Seminar: “10 years to go: Disability Inclusion in the 2030 Agenda”

Idag den 10 december firar MyRight den internationella dagen för mänskliga rättigheter med att sända ett filmat seminarium om hur personer med funktionsnedsättning bättre kan inkluderas i arbetet med Agenda 2030.

Genom Agenda 2030 har världens länder lovat att skapa en hållbar framtid och utrota den extrema fattigdomen för alla. Ledordet ”Leave No One Behind” (”Ingen ska lämnas utanför”), genomsyrar agendan och dess globala mål.

Med 10 år kvar till 2030 höll MyRight ett seminarium på temat. Bland talarna märktes Akiko Ito, chef för FN:s sekretariat för konventionen om rättigheter för personer med funktionsnedsättning, Dr. Monjurul Kabir, Senior Advisor, Gender Equality and Disability Inclusion på UN-Women, och Vladimir Cuk, Executive Director, på The International Disability Alliance (IDA). I programmet deltog också specialister från UNPRPD, UNDP, Atlas Alliansen, Sida, UD:s enhet för Global Agenda och World Blind Union.

Seminariet kan du se efterhand på vår Youtube-sida.

Senaste nytt

Henriette snaggat hår, har skoluniform och håller i en krycka.

Jag är likadan som andra barn

Henriette Kwizera är 12 år gammal och har en fysisk funktionsnedsättning. Hon bor tillsammans med sina föräldrar, äldre bror och lillasyster i Nyaruguru District i södra provinsen i Rwanda och går tredje året i grundskolan.

LÄS MER »
MyRight logotyp

Årsmöte 2023

Den 20 juni höll MyRight sitt årsmöte där medlemmar samlades för att diskutera och besluta om organisationens verksamhet och framtid.

LÄS MER »