Webbinarium: Varför internationellt engagemang?

Webbinarium

När: 19 september kl. 16.00-18-00
Plats: digitalt på Zoom 

Vill du lära dig mer om internationellt utvecklingsarbete? Varför det är viktigt och vad vi kan göra för att skapa förändring? Då ska du delta på Inkludera Flera och LSU:s webbinarium.

Tillsammans med tre inspiratörer från olika organisationer utforskar vi flera sätt att engagera sig i internationella frågor. Vi fokuserar på hur man genom organisationer kan skapa och utveckla ett engagemang för internationellt arbete.

Webbinariet är interaktiv och du som deltagare kommer ha möjlighet att ställa frågor och diskutera i mindre grupper.

Möt våra inspiratörer!

Martina Orsander, Save the Children
Martina är Global lead för inkludering av barn med funktionsnedsättning på Save the Children. Martina arbetar med inkludering av barn med funktionsnedsättning inom områden som hälsa, utbildning och fattigdomsbekämpning.

Hanin Shakrah, Amnesty International
Hanin är människorättsjurist, tidigare journalist och arbetar nu med individer som lever under hot. Hanin leder och utformar också digitala kampanjer och aktivism.

Lukas Appelqvist, Unga med Synnedsättning
Lukas är samordnare för Unga med Synnedsättnings internationella grupp. Dem jobbar bland annat med ett utvecklingssamarbete som bedrivs i samarbete med deras partnerorganisation BYAN (Blind Youth Association Nepal).

Vilka är vi?

Inkludera Flera
Inkludera Flera drivs av MyRight som är den svenska funktionsrättsrörelsens organisation för internationellt utvecklingsarbete. Syftet med Inkludera Flera är att stärka och utveckla engagemanget för globala funkisfrågor inom den svenska funktionsrättsrörelsen.

LSU
LSU – Sveriges ungdomsorganisationer är en intresse- och samarbetsorganisation som samlar 83 nationella ungdomsorganisationer. Vår uppgift är att stärka ungas demokratiska organisering med mänskliga rättigheter som utgångspunkt.

Anmäl dig till webbinariet här!

Anmäl dig via formuläret nedan senast den 14 september

Vill du få gratis fika hemskickat innan webbinariet är du välkommen att uppge din hemadress.

Senaste nytt

collage av kärkraftverk, skog och berg med rosa bakgrund och globala torgets logotyp.

MyRight på Bokmässan

Träffa MyRight på Bokmässan i Göteborg! Torsdag 22/9 till söndag 25/9 är MyRight på Bokmässan. Du hittar oss i monter H00:06 på Globala torget. Kom

LÄS MER »
en kvinna ligger på en brygga och tittar i en kikare, bilden är tagen ovanifrån. på bilden står det: vi söker praktikant du hittar oss genom fuf:s praktikantprogram

Praktisera hos oss!

MyRight söker en praktikant till vårterminen 2023! Sök genom FUF:s Praktikantprogram innan 2 oktober och få chansen att jobba en termin med oss. I Programmet ingår dessutom extra kompetensutveckling

LÄS MER »