fbpx

Var med och prata funkis med barn!

Vill du minska diskrimineringen mot personer med funktionsnedsättning och bidra till att barn i Sverige tänker på handlingskraft och styrka när de tänker på funktionsnedsättning? Kan du tänka dig att berätta och svara på barns frågor om din funktionsnedsättning?

Anmäl ditt intresse! Se nedan.

MyRight är den svenska funktionsrättsrörelsens organisation för internationellt utvecklingssamarbete och bistånd. Vi planerar ett 3-årigt projekt med start hösten 2022 som ska öka medvetenheten om hur situationen är för barn med funktionsnedsättningar som lever i fattigdom i låginkomstländer. Målgruppen är barn 5-7 år i Sverige, med och utan egna funktionsnedsättningar.

Med hjälp av illustrerade barnböcker ska vi skapa nyfikenhet och öka medvetenheten om olika förutsättningar, tillgänglighet och inte minst visa på kraften och möjligheterna hos barn med funktionsnedsättning.

I samband med högläsningar på bibliotek, förskolor och skolor ska samtal kring funktionsnedsättning, fattigdom och mänskliga rättigheter föras. Vi hoppas att din organisation är intresserade av delta i projektet. Du kan anmäla intresse som organisation eller som person.

Varmt välkommen med din intresseanmälan till:  

mia.munkhammar@myright.se

Vid intresseanmälan förbinder du dig inte att delta. Du kommer få mer information innan du bestämmer om du vill delta.

en ung flicka sitter i en rullstul i en sportsal hon ler stort och har brunt utsläppt hår

Senaste nytt